VIVENDES TUTELADES, SANT VICENT DEL RASPEIG

principal-viviendas-tuteladas-es

Aquesta obra la trobem a la localitat alicantina de Sant Vicent del Raspeig, i el promotor del conjunt de vivendes es l’Institut Valencià de la Vivenda, s.a.

El projecte es desenvolupa en un gran solar triangular amb una lleugera inclinació. El projecte vol partir en dos el solar per a la creació de dos projectes independents, les vivendes tutelades de sis plantes, i l’altre un parc-jardí. Però el que al final el que l’arquitecte proposta es unificar-ho en un de sol, per donar així un joc amb el voltant, i una millor cualitat urbana.

05-06-072

El resultat, es una intervenció la cual consisteix en un parc que ascendeix suaument fins a la pineda, on ja es troba el conjunt apaisat de vivendes privades y vivendes privades i els usos col·lectius.

05-060

Així, l’edifici que planteja, es permet una altura mínima de edificació, respectant d’aquesta manera la presencia de la massa vegetal posterior. I a més a més, afavorint una integració màxima entre públic i privat.

13-072-1

El que s’ha treballat de manera molt interessant ha estat l’evolució de la pendent, i la coronació d’aquesta amb la barra de vivendes d’una sola planta, havent una zona amb dos nivells degut al cambi de pendent en una zona. Pero el mes rellevant es com ha quedat tot  unificat i no separat com es volia en un principi.

08-09-072-1

En planta vivenda, el que es planteja, es un conjunt en serie, arribant a 40 vivendes completament passant, amb corredor a banda i banda, creant espais completament comunitaris en aquest.

Al llarg dels 140 metres de la barra, hi ha el conjunt de 40 vivendes, donant d’aquesta manera zones molt estretes i molt allargades, ja que tenen una profunditat de 15 metres.
11-072

Una peculiaritat de les zones comuns que te aquesta obra, es el corredor, i l’espai que hi ha de filtre entre la part privada i la pública, com es pot veure en la imatge, hi ha una petita zona d’estar exterior en aquest pas intermig. Això dona com una zona de trobada, i a part també dona una certa privacitat.

 

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Publicat dins de Uncategorized | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

West 57th street NY, BIG

West 57th street NY, és un edifici de l’any 2010 de Bjarke Ingels Group (BIG).

SITUACIÓ

West 57th street ( c/ 57 Oest), al barri de Manhattan, Nova York, EEUU

emp

situacio

Està situat al davant del mar, prop de Cenral Park a NY, Manhattan.

VOLUMETRIA

esquemaproces

El volum neix de la ocupació total de la parcel·la, amb una idea de torre com al seu voltant + mansana, de manera que crea aquesa forma de piramide en un dels seus vèrtex, amb un pati / parc central, orientat a sud, buscant les visuals al mar i la llum del sol.

volum-1

TIPOLOGIA D’HABITATGES

planta

L’edifici reuneix una sèrie de serveis: zones públiques com comerços i de parc en planta baixa, i zones semipúbliques en les superiors de gimnàs, piscines, zones comunes.

Amb superfície total de 77.000 m2 i la forma piramidal de l’edifici, la planta va creixent en alçada però disminuïnt en superfície amb diferents tipologies d’habitatges i excepcions en cantonades, de manera que es va repetint una successió d’habitatges petits a NORD i EST, amb petits balcons.

Es distribueix amb uns corredors centrals-perimetrals en funció de la zona, perimetrals quan donen a nord, centrals quan hi ha façana a sud, i amb una successió de nuclis verticals que van pujan com una escala, per tot l’edifici desapareixen en les plantes superiors, en funció de la secció.

seccio

L’edifici té un alçada màxima de 138m, que respòn al seu entorn. I amb una mitjana de 25 pisos per planta aproximadament, amb 45-50 pisos en les plantes més baixes i de 10-15 en les més altes, amb un total de 35 pisos d’alçada. Dona un total aproximat de 800 pisos.

Publicat dins de arquitectura, habitatge, torres | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Wohnüberbauung Am Katzenbach, Zita Cotti

Wohnüberbauung Am Katzenbach ( Desarrollament del complex residencial) és un conjunt d’edificis d’habitatge col·lectiu de Zita Cotti, construïts l’any 2003.

SITUACIÓ

Barri de Seebach, Zurich, Suïssa

situacio

Etappe 1+2_Situation 2500.vwx

Concretament són un conjunt de Blocs de 7 + 6 volums en total, situats de cara EST-OEST, en una zona molt residencial, a les afores de Zurich.

VOLUMETRIA

f2

Tenen una geometria lineal però amb petits retranquejos amb la finalitat de buscar privacitat a les terrasses, i de poder donar a 3 façanes NORD-EST-OEST o SUD-EST-OEST.

TIPOLOGIA DE PLANTES

Pläne 500_1000 v2009.vwxPläne 500_1000 v2009.vwx

Els volums s’uneixen de dos en dos amb un pàrquing soterrani, sempre amb un volum un pis més alt que l’altre per tenir més llum solar, amb un total de 4 planes als volums més baixos i de 5 plantes als més alts, i amb un total de 16 habitatges als baixos i de 20 habitatges als alts. Distribuïts amb uns nuclis verticals centrals, o també amb accés dés de l’exterior en els pisos de planta baixa.

TIPOLOGIA D’HABITATGES

Plan 200 GR möbliert v2009.vwx

Els volums es divideixen en 4 habitatges, de dues tipologies A i B, de 85 m2 i 106 m2 respectivament, amb unes particions interiors entre habitatges no lineals, aprofitant els racons entre un i l’altre, i amb unes visuals en els balcons on no veus mai el del veí. A més a més cada habitatge te dos façanes o tres els dels extrems. la zona de cuina-menjador i la d’estar creuen l’ habitatge d’ una façana a l’ altre  i així te de dos vistes i dos orientacions, a l’ hora que zonifica les habitacions en dos: la principal, i les secundaries.

 

Publicat dins de arquitectura, habitatge | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

HOUSING VILLAVERDE

colorSituat en el barri de Villaverde, al sud de Madrid, està l’obra de David Chipperfield, projecte el cual està encarregat per l’Empresa Municipal de la Vivienda ( EMV). L’any de finalització d’aquest va ser el 2005.

Situatubicacio en una antiga zona industrial, ocupa una superfici
e de 11.600 m2, y agafa un bloc en forma de “U”. Formant d’aquesta manera part del conjunt del blocs que s’han fet en la zona, tots en aquesta forma i tancats amb una barra.

Potser el que mes arriba a caracteritzar aquest projecte, ha estat l’utilització dels materials, i els seus colors. En aquest cas Chipperfield, utilitza panells de GRC amb tons rogencs de la zona en la que es troba. A més a més, per donoar-li una certa consistencia al edifici, el que fa es que el mateix materia de la façana segueixi per la coberta inclinada, unificant-les aquestes dosen una. El que es pot veure en façana es que no es segueix cap patró en concret, simplement es van alternant les diferents tonalitats, i entre els panells també hi trobem les obertures, on no s’hi diferencia entre sala d’estar, habitació o cuia. Això fa que des de l’exterior no se sap que hi ha a l’interior.

seccioAmb una profunditat de 15 m. i una altura de 8 plantes. Forma un conjunt de 176 apartaments, n’ hi ha de 1, 2 i 3 dormitoris. Amb 8 nuclis verticals. Com es veu en planta les tipologies mes abundants son les de dos dormitoris.

planta

Un pòrtic de formigó de color blau pissarra, ens dona l’entrada al interior del bloc. des del pòrtic hi surten les passarel·les cap als nuclis verticals.

passarelamaqueta

Publicat dins de arquitectura, Uncategorized | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

CARABANCHEL HOUSING_Foreign Office Architects

2007

emplazamiento

VOLUMETRIA

perspectiva

L’edifici té forma de  Bloc lineal, amb uns balcons correguts en tot el seu perimetre, envoltats per un umbracle de canya de bambú, plegable i corredissa, de manera que al estar tot tancat emfatitza la idea de Bloc, com si fos un volum pur.

FUNCIONAMENT

esquema

El Bloc lineal es troba en un solar  de 98 x 45m de solar (4445 m2). Ocupant la totalitat de longitud 98 x 18m per habitatges, amb un pàrking soterrani i una àrea verda sobre, donant la continuïtat lineal del carrer en la façana anterior i relacionant-se amb un parc en la posterior.

TIPOLOGIA DE PLANTES

pb

pt

L’edifici proposa una tipologia d’habitatges passants EST-OEST, amb nuclis de distribució a peu de carrer amb rampa en planta baixa i ascendents en planta tipus. Amb 16 habitatges en planta baixa i 13 en planta tipus en les 5 plantes, el que fa un total de 68 habitatges de diferents superfícies en funció del nombre d’habitacions.

TIPOLOGIA D’HABITATGES

tipus-de-vivendes

seccio La secció respont a la tipologia EST-OEST d’habitatges passant que miren a un parc i al carrer en la façana principal, tot ell unit per un aparcament soterrani.

Publicat dins de arquitectura, habitatge, Protecció solar, Uncategorized | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari

Viviendas Sociales en Monte Hacho

mgm_hacho_home

Viviendas Sociales en Monte Hacho. MGM Arquitectos. Ceuta. 1998-2009.

Este conjunto de edificios es compuesto por 6 torres y 41 viviendas unifamiliares. Es un proyecto que se localiza  en una topografía muy acentuada, con una estructura rocosa y vistas hacía el mar.

34

Se adapta a las condiciones locales, pues hay mucho viento, y por eso las viviendas se componen a partir de patios que permiten la entrada de luz de forma controlada.

Esta idea de patios está también presenta en la configuración de la torre, pues, hay siempre espacios más altos que permiten hacer como de pequeños patios para algunas viviendas.

Las habitaciones unifamiliares, tienen dos entradas, una por la planta baja, donde hay siempre dos habitaciones, y la otra por la primera planta donde hay la cocina, sala de estar y terraza. Esto es el modulo principal, pero hay también algunas viviendas más grandes donde pueden haber  uno o dos habitaciones más en la primera planta.

12

En las torres, normalmente la escalera central da para dos pisos, uno simplex: con dos habitaciones, baño, cocina, sala de estar y comedor y terrazas; y otro duplex: con dos habitaciones, baño, cocina, sala de estar y comedor y terrazas en primera planta y dos habitaciones más en la segunda planta.

5

Las colores son también elementos muy importantes en este conjunto, ya que permiten dar una mayor complejidad y dinámica al todo.

 

Publicat dins de arquitectura, habitatge, torres | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

De Eenkenhof. Amsterdam. Claus and Kaan

1444391318138fcdvwa_eekenhof_sketch_01

De Eenkenhof. Claus en Kaan Architekten. Amsterdam. 2008.

N:JB1DWG Drawings for Jessicapublicatie tekeningen 100 nieuw

Esto edificio está caracterizado por la presencia de terrazas que crean un grand dinamismo en el conjunto. Está localizado en una zona residencial importante de Amsterdam, donde hay una presencia fuerte de calles importantes que se interceptan en este punto. Para eso, el edificio tiene una forma escultórica que se adapta a la forma del solar.

 

Los balcones y terrazas son uno de los aspectos que mejor caracteriza este edificio, pues, en todas las viviendas hay  una grand terraza o un balcón, creando una variación en la fachada. En el interior,  un grand foyer, y unas galerías en cada planta resuelven el accesoa las viviendas.

Cuanto más van subiendo las plantas, menos pisos hay en cada una. O esa, en la primera planta hay 10 apartamentos, 4 de ellos con terrazas y 6 con balcones. En la tercera, hay 8 apartamentos, 4 con terraza y 4 con balcones. En la novena planta, ya solo hay 2 apartamentos y los dos tienen balcones. Estas terrazas son siempre hacia al interior del conjunto,  dando al espacio jardín con un gran árbol.

Cada piso, tiene una, dos o tres habitaciones y los servicios como baños, dan hacia la galería interior, para que en la fachada se situen los espacios que necesitan de más luz. Las cocinas son, muchas veces, en lo mismo espacio que la sala de estar e comedor, como un open-space, algo muy común en lo modelo holandés.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

Publicat dins de arquitectura, façanes, habitatge | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari