West 57th street NY, BIG

West 57th street NY, és un edifici de l’any 2010 de Bjarke Ingels Group (BIG).

SITUACIÓ

West 57th street ( c/ 57 Oest), al barri de Manhattan, Nova York, EEUU

emp

situacio

Està situat al davant del mar, prop de Cenral Park a NY, Manhattan.

VOLUMETRIA

esquemaproces

El volum neix de la ocupació total de la parcel·la, amb una idea de torre com al seu voltant + mansana, de manera que crea aquesa forma de piramide en un dels seus vèrtex, amb un pati / parc central, orientat a sud, buscant les visuals al mar i la llum del sol.

volum-1

TIPOLOGIA D’HABITATGES

planta

L’edifici reuneix una sèrie de serveis: zones públiques com comerços i de parc en planta baixa, i zones semipúbliques en les superiors de gimnàs, piscines, zones comunes.

Amb superfície total de 77.000 m2 i la forma piramidal de l’edifici, la planta va creixent en alçada però disminuïnt en superfície amb diferents tipologies d’habitatges i excepcions en cantonades, de manera que es va repetint una successió d’habitatges petits a NORD i EST, amb petits balcons.

Es distribueix amb uns corredors centrals-perimetrals en funció de la zona, perimetrals quan donen a nord, centrals quan hi ha façana a sud, i amb una successió de nuclis verticals que van pujan com una escala, per tot l’edifici desapareixen en les plantes superiors, en funció de la secció.

seccio

L’edifici té un alçada màxima de 138m, que respòn al seu entorn. I amb una mitjana de 25 pisos per planta aproximadament, amb 45-50 pisos en les plantes més baixes i de 10-15 en les més altes, amb un total de 35 pisos d’alçada. Dona un total aproximat de 800 pisos.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, habitatge, torres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s