80 viviendas de protección oficial a Salou

emplacament-2
En la localitat costera de Salou, al Sud de Tarragona,  és on trobem el conjunt de 80 vivendes de protecció oficial projectades per Toni Gironès Saderra projectades l’any 2009 i que ocupen una superfície de 8672 m2 al Nord del municipi.

Aquests dos blocs s’engloben dins d’una expansió urbanística d’un barri residencial amb un teixit conformat per blocs.

emplacament

El conjunt consisteix en dos blocs de planta baixa més tres i garatge soterrat. Cada bloc té unes dimensions de  54 m de llarg per 16 d’ample. Mentre que un dels dos blocs té orientació Nord-Sud l’altre té una orientació Est-Oest.

Estan orientants seguint el traçat imposat pel carrer que és gairebé de 90º i el conjunt urbanístic

pati-enmig

De la forma que genera la volumetria se’n desprén un espai més íntim i càlid a Sud a on,i sense ser casualitat , els habitatges s’hi avoquen mitjançant el filtre del balcó, estampat amb els colors verd de les plantes que enfiladisses que pugen des de la plaça. Aquest filtre generat pels balcons tant és bó pel sol com per les vistes amb l’edifici del davant.

En l’espai buit de la intersecció imaginaria dels dos blocs és a on es situa la planta del garatge.

Un cop entrem en la planta ràpidament observem que la distribució bàsica dels blocs consisteix en habitatges de dues habitacions en fila conformant un franja de vivendes connectades per un corredor exterior que dona a la cara carrer i que aprofita es extrems d’aquest corredor per situar-hi les comunicacions verticals. Tant ràpid com entenem la norma bàsica dels blocs també veiem que en els extrems dels blocs que donen perpendicularment a carrer  hi ha una excepció, es crea la necessitat de re-orientar els habitatges de tal manera que mirin a carrer.

estudi-planta

Són vivendes de dues habitacions amb accès des del corredor i sortida a l’altre banda a través dels balcons.

La vivenda s’organitza amb els nuclis d’instal·lacions al mig, a la cambra higiènica s’hi accedeix directament de cada una de les dues habitacions que l’envolten i d’aquesta manera optimitzant al màxim l’espai i permeten simultaneïtat d’usos mitjançant una partició.

A l’altre banda de la paret del lavabo hi ha la cuina ( comparteixen pas d’instal·lacions) que forma part d’una distribució oberta i flexible tant l’espai de davant seu, pensat com a menjador, com de la sala, el rebedor i que finalment fins al balcó. La flexibilitat en planta no es queda en la connexió d’aquests espais a través del llarg de la casa sinó que inclou un nivell més al comunicar l’habitació adjacent al menjador mitjançant una gran porta corredera. Aquest element provoca una segona possible interpretació de l’habitatge; una única habitació i una sala que ocupa la totalitat de l’amplada.

Com que l’habitació principal és la que mira al passadís d’accés i per poder preservar la seva intimitat s’opta per dues estratègies de disseny,es crea un buit davant la finestra i junt amb un retranqueig de la façana que que alhora ens serveix com a armari en l’interior ens permet preservar crear un espai més recollit que allunyen les mirades cap a l’interior.

salou_mirades_09

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s