Parkrand building

Arquitecte: MVRDV

Ubicació: Doctor H. Colijnstraat 260, Amsterdam, Països Baixos (2007)

Ubicació: Doctor H. Colijnstraat 260, Amsterdam, Països Baixos (2007)

EMPLAÇAMENT I COMPOSICIÓ DE L’ESPAI

Aquest bloc d’habitatges es troba en el barri Geuzenverd, les ciutats jardí occidentals d’Amsterdam. Disposen de molt espai públic però la majoria d’aquests espais verds els falta protagonisme. Els MVRDV, a partir d’aquest bloc, volen realitzar la renovació urbana d’aquest espai proporcionant una qualitat iconogràfica que li falta al barri.

El bloc d’habitatges que construeixen el situen al final d’un parc per potenciar les vistes a aquest des del bloc.

Emplaçament

Emplaçament

Façana exterior

Façana exterior

CONSTRUCCIONS EN ALTURA I PLANTA

L’arquitectura dels MVRDV consisteix en un bloc gegant independent format per 12 pisos d’altura amb unes dimensions de 34m d’ample per 134m de llarg. Aquest bloc conté un total de 224 apartaments, sent aproximadament el doble de la quantitat que hi ha en els blocs construïts a Amsterdam.

El bloc d’habitatges consta de 5 torres que s’intercalen entre una gran terrassa comunitària situada a la segona planta, creant un bloc més obert i airejat al mateix temps que oferir diferents vistes des de totes les direccions al gran parc de davant. Aquest espai semipúblic es converteix en un espai central per tots els habitants dels diferents habitatges, com una espècie de “sala d’estar” a l’aire lliure accentuat per l’ús de parets decoratives, plantes, mobles y fins i tots aranyes de sostre.

El bloc estaria comprès per dues plantes en la part inferior més compactes i ocupant pràcticament la totalitat del sòl; una part més transpirable i permeable com del que ja he parlat, i un parell de plantes més finals també compactes per acabar l’edifici.

Secció del bloc d'habitatges

Secció del bloc d’habitatges

Planta baixa

Planta baixa

Planta segona

Planta segona

Planta setena

Planta setena

LA COMPOSICIÓ I MATERIALITAT

La façana exterior està composta per tot un seguit de forats estructurals repetitius formant les obertures i amb uns voladissos per definir els balcons col•locats alternativament. Realment el conjunt de voladissos formen part d’un conjunt més complex ja que n’hi ha de diferents dimensions segons la vivenda. Cada habitatge disposa d’un ampli balcó en voladís amb una barana de vidre transparent i una finestra d’alumini que ocupa des del terra fins al sostre.

El material del revestiment exterior de la façana és molt dur, amb textura i de color antracita, molt semblant al color del formigó. Aquest material junt amb el formigó vist dels voladissos produeix una cridanera i repetitiva textura en la superfície de l’edifici. Pel que fa a les parets interiors de la mansana són igualment sorprenents, brillants i amb un patró de maó blanc esmaltat.

2342233

Balcons en voladís

vista terrasses 2a planta

Vista de l’espai interior

LA VIDA EN L’INTERIOR

El bloc d’habitatges disposa d’una amplia varietat de tipus i mesures d’apartaments, fins i tot en alguns punts disposa de dúplex. Si ens centrem en un habitatge tipus podem observar que té una idea de passadís distribuïdor desembocant a la sala d’estar/menjador on disposa de la famosa terrassa que acabo de parlar. Per altre banda si mirem el negatiu situa en un cantó les estances de dormir i en l’altre els sanitaris i cuina. Degut que és un apartament que fa cantonada un parell dels dormitoris també disposen d’una terrassa en el balcó.

Planta tipus

Planta tipus

Redactor: RICARD MAS MALLAFRÉ

Habitatge col·lectiu, ETSAB

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s