Casa dell’accademia, Mendrisio, Suïssa, Könz. Barchi. Molo

Arquitectes: Könz. Barchi. Molo

Localització: Mendrisio, Suïssa

Any del projecte: 1998

Programa: Residència per estudiants d’arquitectura, 84 llits

Imatge Exterior

Emplaçament

L’edifici es situa a la població de Mendrisio, pròxim a l’acadèmia d’arquitectura ja que n’alberga part dels estudiants. L’edifici es conforma de dues peces que es situen perpendiculars al carrer, separats d’aquest i alhora entren en la pendent posterior.

Bateria de Plantes

Façana exterior

Les dues peces estan separades per una zona ajardinada on es situa un element que fa de banc. Creixen en funció de la pendent de tal forma en que la planta baixa alberga els espais comuns, la planta primera té dues vivendes per peça, la segona tres i la tercera quatre. Pel que fa als accessos hi ha dues escales exteriors lineals entre les peçes i el jardí, dues més verticals (una per cada peça) al final d’aquestes i un ascensor situat en l’entrada d’una vivenda en una de les dues peces.

Diagrama plantes

Els dos blocs són completament simètrics i estan organitzats per mitjà d’un sistema de bandes ramificades, és a dir d’una primera banda que es el corredor exterior se’n deriven quatre que són els espais comuns de cada vivenda. Cadascun d’aquests espais es divideix en dos que son els banys i alhora aquests en dos més que són les vivendes.

Detall Vivenda

Interior Vivenda

A cada vivenda s’hi accedeix per el corredor exterior. L’entrada es una caixa de fusta que fa alhora de cancell. La vivenda consta d’un espai comú amb sala d’estar per una banda i cuina menjador per l’altra, dos banys accessibles des de les habitacions i quatre habitacions individuals. Els espais intersticials així com el gruix de façana s’utilitzen per enmagatzematge.

Imatge Jardí interior 1

Jardí i conjunt

Els acabats de l’edifici són en fusta per tancaments i recobriments, i formigó per els terres (tant interiors com exteriors) i per els murs que separen les vivendes que alhora suporten el conjunt. El mobiliari de cada planta té un color característic (groc, taronja i vermell ).
Tot i el gran interès arquitectònic del conjunt el principal problema que presenta es la manca d’intimitat i privacitat en els espais comuns.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, habitatge i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s