NUOVO PORTELLO

Arquitecte: Cino Zucchi

Ubicació: Milà, Itàlia

Finalització: 2002

Cino-Zucchi-Architetti-Edilizia-residenziale-convenzionata--a-torre,-Nuovo-Portello-03

Sin título-3

Es divideix en 4 tipologies diferents:

1- Dues torres situades més al nord. (color blau)

2- Tres torres molt semblants amb diferents orientacions. (color negre)

3- Els tres blocs paral·lels situats al sud. (color gris)

4- Un edifici més baix al centre que era l’antiga fàbrica de Alfa Romeo. (color verd)

1- Dues torres situades més al nord.

        Cino-Zucchi-Architetti-Edilizia-residenziale-convenzionata--a-torre,-Nuovo-Portello-07Sin título-3df

La façana combina diferents materials: vidre, formigó pintat de blanc i maó. El fet de col·locar peces blanques fa que trenqui amb la homogeneïtat i sobrietat del maó vist. Alhora que juga amb l’extracció de volums que configuren façanes molt dispars. 

               Cino-Zucchi-Architetti-Edilizia-residenziale-convenzionata--a-torre,-Nuovo-Portello-02  Cino-Zucchi-Architetti-Edilizia-residenziale-convenzionata--a-torre,-Nuovo-Portello-05

La planta tipus consta de 3 habitatges diferents amb dues habitacions cadascun. Dos dels quals tenen dos façanes mentre que un en té tres. El nucli d’escales i ascensors es troba al centre.

     fghhSin título-6gh

2- Tres torres molt semblants amb diferents orientacions.

fghhfg   La façana utilitza els mateixos materials que l’altre però els tracta i combina molt diferent. Com a contraposició, els volums que en les altres torres eren extrets del cos de l’edifici ara són volums afegits.

La planta tipushabitatges simètrics amb dues habitacions cadascun. El nucli d’escales i ascensors , tal i com passa en les altres torres, es troba al centre.

fghgh

3- Els tres blocs paral·lels situats al sud

fgggh

    zxcxc fgghhnvc

La façana d’aquests tres blocs funciona molt semblant a les dues torres explicades al principi, que permet relacionar-les amb elles encara que la siguin volums molt diferents.

La planta tipus consta 5 habitatges: dos més grans iguals, i tres  que s’adapten a la geometria irregular dels extrems.

       fbbbbbbbbxxxxxxxx

4- Un edifici més baix al centre que era l’antiga fàbrica de Alfa Romeo.

  gggggggggggggggggggggggbb

Les façanes són tractades de colors diferents que la resta d’edificis però continua jugant amb el contrast de peces petites i superfícies llises de colors.

Aquest edifici és rehabilitat com un bar, un gimnàs i es situen oficines a les plantes superiors.

Irene Sánchez

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s