TIETGENKOLLEGIET | Lundgaard & Tranberg | Copenhagen

PORTADA

 La senzillesa i simplicitat de la forma cilíndrica de l’edifici respon formalment a les necessitats del seu programa funcional de residència d’estudiants, permetent la perfecta convivència entre allò comunitari i allò individual.

EMPLAÇAMENT

SITE_PLAN

La residència Tietgen, projectada com la “residència del futur”, s’ubica prop de la Universitat de Copenhagen, a Ørestad Nord, barri recentment planificat i caracteritzat pels canals i la seva rígida estructura. Així, la residència de forma circular contrasta fortament amb aquesta rigidesa i ortogonalitat dels edificis que l’envolten.

L’EDIFICI

1

La forma circular de l’edifici respon a la idea d’igualtat i comunitat, conceptes intrínsecs a la idea de residència estudiantil.  Així doncs, l’edifici es composa d’un volum cilíndric al voltant d’un pati/jardí central que actua com a pulmó verd i centre social per als estudiants residents.

PLANTA BAIXA

ground2

Els 5 accessos en planta baixa

L’accés en planta baixa es produeix a través de 5 nuclis oberts que relacionen el pati central amb la resta del barri, generant així una permeabilitat total amb els veïns. Aquests cinc accessos es corresponen amb els 5 nuclis verticals que s’encarreguen de distribuir les plantes superiors.

D’altra banda, la planta baixa és l’encarregada d’acollir totes els instal·lacions comunitàries de l’edifici: aparcament de bicicletes, sala d’estudi i d’ordinadors, o bugaderia, entre d’altres serveis.

Tietgen_aften---27-Jens-Lindhe

4

PLANTA TIPUS

FLOOR_PLAN2Circulacions i espais comuns

A banda de la planta baixa comunitària ja esmentada, l’edifici consta de 6 plantes pis, totes elles destinades a residència + àrees comunitàries.

Aquestes plantes tipus es distribueixen a partir d’un anell exterior de cèl·lules individuals, posant en relació aquestes residències individuals i privades amb la resta del barri, mentre que les circulacions i les àrees comuns s’orienten al pati central, concentrant tota l’activitat comunitària a l’interior de l’edifici.

Cadascun dels 5 nuclis verticals, composats per ascensor i escala protegida, dóna accés i servei a 12 habitacions (11 individuals i 1 doble) i als seus respectius espais comuns de cuina, sala d’estar, rebost i terrassa.

Així doncs, l’edifici es composa de 60 habitacions per planta, amb un total de 360 habitacions. D’aquestes, 330 són d’un dormitori i uns 26-33 m2, i les 30 restants són de dos dormitoris, amb una superfície d’uns 42-48 m2.

3

cuina – menjador

HABITACIONS

detail_(5)

Per cada bloc de 12 habitacions, 11 d’elles són individuals i la restant doble.

Sin título-1

floor

 

La unitat mínima privada de la residència, l’habitació individual, es composa d’un petit bany a l’entrada i una peça de mobiliari mòbil, l’armari, que es pot desplaçar al llarg de l’habitació generant diferents distribucions. Entre el volum fixe del bany i la façana resta l’espai suficient per allotjar un sofà-llit i una taula-escriptori, a banda de la peça mòbil d’emmagatzematge. Tot el mobiliari fixe es situa alineat en una de les separacions de l’habitació, deixant tota la resta com a espai molt més lliure i flexible.

Algunes de les habitacions disposen també d’una petita terrassa a l’exterior de l’edifici, posant en relació la individualitat de la residència d’estudiants amb la resta del barri.

Les habitacions dobles, situades als extrems de cadascun dels blocs de 12 habitacions, segueixen la mateixa estructura de les habitacions individuals, incorporant la meitat exterior de la cèl·lula del seu costat, ocupada pel nucli d’escala protegida.

2ROOM

Nerea Mota Vázquez

Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s