66 HABITATGES HI-CLASS | Atélier Kaama – Atélier Ther | Praga

Captura11

Emplaçament

El projecte se situa en el districte de Praga 4, en la part meridional de la ciutat, prop de Vyšehrad, un dels nuclis històrics de Praga. Es tracta d’una zona conformada bàsicament per ciutat-jardí, de molt baixa densitat. A una distància d’un quilòmetre cap a l’oest, trobem el riu Moldava, mentre que cap a l’est el terreny puja amb un suau pendent.

Captura1-2Captura4

Aquestes cinc torres, de sis plantes cadascuna i dimensions en planta semblants, compten amb un total de 66 habitatges, que aconsegueixen densificar la zona sense augmentar la ocupació de parcel·la. Tot i així, l’espai lliure que queda en planta baixa és únicament privat.

El pendent del terreny i les diferències visuals cap ambdós costats propicien que les torres, a més d’obrir-se cap al sud (per a la captació de sol i calor), mirin també cap a l’oest. A més, el fet d’elevar-se fins a sis plantes permet a les torres superar els edificis baixos que la rodegen i poder gaudir d’una major profunditat visual.

Captura9 Captura10

En el passeig central, les diferents torres sempre deixen aire en les visuals cap a un costat o altre, per així garantir que la percepció espacial no sigui la de trobar-te rodejat d’edificacions altes.

Captura9Captura2

Ventall de torres i tipologies

Tipologies d’habitatge molt variades, des d’apartaments d’una sola habitació fins a dúplex amb més de 200 m2 de superfície.

Els nuclis d’escales, els serveis i les zones de nit s’enganxen a les façanes nord i est, mentre que les sales d’estar es concentren en les façanes sud i oest, amb solejament i vistes.

La tipologia en forma de torre permet que totes les estances tinguin obertura a exterior, suprimint la possibilitat d’inserir patis de llums i atorgant una major salubritat als edificis.

Captura5 Captura6Captura7 Captura8

Façanes

L’acabat formal de les façanes mostra clarament dos costats diferenciats. Tot i així, la uniformitat de les façanes nord i est aconsegueix que no s’intueixin els nuclis verticals des de l’exterior.

Captura106_3

Les façanes sud i oest, més perforades, i les nord i est, més opaques, responen alhora a una qüestió climàtica i de visuals (cap a l’oest té la vall del riu Moldava, mentre que cap a l’est el pendent augmenta i es perden les vistes).

Captura3

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s