WESTKAAI 1 + 2 APARTMENT BUILDINGS

Arquitecte: DIENER & DIENER

Ubicació: Westkaai, 41, 51, Antwerp, Bèlgica (2009)

Ubicació: Westkaai, 41, 51, Antwerp, Bèlgica (2009)

EMPLAÇAMENT I COMPOSICIÓ DE L’ESPAI

Aquestes dues esveltes torres residencials estan situades al costat oest del port occidental Kattendijkdok; en aproximadament 1km de llarg, estan situades una sèrie de sis torres en total, dues de les quals són les que parlaré, que anunciaran l’inici d’urbanització del port i la seva posició respecte la ciutat d’Antwerp.

Aquets dos edificis d’apartaments són idèntics i es situen en diagonal una respecte l’altre.  Una superfície entre 400 i 600m2 ocupen aquest seguit de torres fins assolir unes altures d’uns 60 metres.

WESTKAAI 1 + 2

Westkaai 1 + 2 Apartaments

Emplaçament

Emplaçament

CONSTRUCCIONS EN ALTURA I PLANTA

Aquestes dues torres consten de 18 nivells: dues plantes subterrànies, planta baixa, on en alguna hi ha espais comercials, i 15 plantes amb apartaments de luxe.

La planta, de forma rectangular d’aproximadament 400m2, consta de 7 mòduls diferents de plantes tipus apilats alternativament un sobre l’altre. Els diferents mòduls es componen d’un, dos, tres o fins i tot quatre apartaments per planta.

Pel que fa a la seva construcció, són torres que disposen d’un nucli central d’accés. La construcció de les façanes i l’ús de materials proporcionen una vista exterior excepcional. Panells de vidre autoportants combinats amb panells d’alumini de color daurat situats darrera dels primers, proporcionen un aspecte verdós.

Planta baixa i mòduls plantes tipus

Planta baixa i mòduls plantes tipus

Materialitat en façana

Materialitat en façana

LA VIDA EN L’INTERIOR

La distribució interior de cada habitatge disposa d’una terrassa representativa d’aquest situada en un cantó. La disposició dels serveis, vestíbul i emmagatzematge es reagrupen formant una sola peça situada tocant al nucli d’accés formant part del forat central de cada torre; així permet que cada habitatge disposi d’un mínim de dues façanes destinades a dormitoris per una banda i cuina – sala d’estar per altre. La diferent disposició de cada habitatge en cada planta dóna lloc a una heterogeneïtat en la façana.

Planta tipus

Planta tipus

Vista de la terrassa

Vista de la terrassa

Redactor: RICARD MAS MALLAFRÉ

Habitatge col·lectiu, ETSAB

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s