LINKED HYBRID | Steven Holl | Beijing

_MG_9785-meda-WHOR

 L’arquitecte americà Steven Holl crea un nou concepte d’habitatge col·lectiu en una de les ciutats amb major densitat de població avui en dia: Beijing. El projecte se situa junt al perímetre de la ciutat antiga, tocant la 2ª carretera de circumval·lació.

emplaçamentEmplaçament

planta baixa

Xibahe South Road, Beijing, China

El concepte principal d’aquest projecte es defineix com el de “una ciutat dins de la ciutat”, generant un nou espai públic dins de l’entorn urbà de la capital xinesa, albergant totes les activitats i programa necessaris per a la vida diària de més de 2500 habitants.

Així doncs, amb una superfície de 220.000 m2 i format per 8 torres unides per 8 ponts, aquesta tipologia es podria classificar com un híbrid composat a partir de torres però alhora generant una illa semioberta amb un gran parc central accessible als veïns i a la resta d’habitants de la ciutat.

stringio (8)foto exterior

 

 

El projecte genera un espai urbà en tres dimensions, des de l’edificació en el subsòl, a nivell i sobre d’ell, fusionant les seves activitats i convertint-se en un únic cos programàtic. Donant cabuda a 644 habitatges, espais comercials i de lleure, zona verda, cine, guarderia, col·legi, pàrquing i fins i tot un hotel, ens trobem dins d’un projecte ambiciós que tracta de donar solució a la creixent necessitat d’habitatge a la superpoblada ciutat de Beijing.

foto parc

La planta baixa es presenta molt oberta, amb passatges en totes direccions que conviden tant els residents com els visitants a introduir-se a la vida interior del gran complexe. Així doncs, aquesta planta baixa pública es troba relacionada amb els espais públics que l’envolten, que al seu torn s’integren en el nou projecte.

planta baixa

Planta baixa

HABITATGES:

Torres compostes de 4 habitatges per planta, amb una unitat per quadrant donant façana a dues orientacions i permetent així una ventilació creuada en totes elles. Les tipologies típiques varien entre els 74 i els 150 m2, de 1 fins a 3 dormitoris. L’absència de pilars a l’interior de les estàncies permet una gran flexibilitat en els seus usos.

planta tipus

Planta tipus

tipologies

tipologies d’habitatges

PONTS:

De la planta 12 fins a la 18 un seguit de ponts coberts acullen gran varietat de funcions: piscina, gimnàs, cafeteria, auditori, galeria… D’aquesta manera, aquests ponts no tenen la sola funció de connectar les diferents torres entre sí, sinó també de generar un nou espai públic i comunitari a una cota superior, tot oferint unes vistes espectaculars de la ciutat.

planta ponts

  planta +12/+18

fotos pontsEls ponts d’acer i vidre com a icona del projecte

ESTRUCTURA:

Els exosquelets de formigó són els encarregats d’eliminar els pilars interiors, configurant així l’envoltant exterior de l’edifici com la pròpia estructura i reflexant-se en el disseny de la façana.

façana

façana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les torres es composen d’abstractes façanes  perforades

Nerea Mota Vázquez

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, habitatge i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s