LES BASSINS À FLOT HOUSING, ANMA

Aquest projecte del grup d’arquitectes ANMA, es troba al Quai Armand Lalande, 33300 Burdeos, França. Es tracta d’una zona excepcional de Burdeos degut al seu passat marítim e industrial i el seu caràcter patrimonial. Tot aquest territori va ser anomenat patrimoni de la humanitat de la UNESCO l’any 2007.

EMPLAÇAMENT FOTO

Forma part d’un nou projecte urbanístic que busca crear un  teixit urbà adaptat a les característiques dels molls. Es un nou barri que es troba davant de dos grans cossos d’aigua, en el qual s’està intentant arribar a fer positiu el fet de trobar-se en una zona humida. A més, s’hi estan creant activitats culturals, divertides i econòmiques per destacar la idea d’un lloc per la vida al voltant  del tema de l’ “aigua activa”. Per tal de conserva aquesta idea de accés als molls, el projecte urbanístic conserva molts dels traçats de les carreteres ja existents, així com també les obertures cap a l’aigua.LIBRE_DE_DROITS_wec1504_ANMA_BF_0570           wec1504_ANMA_BF_0281

L’edifici

Pel que fa l’edifici en concret, busca crear  un bloc mixt on l’edifici d’habitatges col·lectius comparteixin espai entre ells i amb els edificis ja existents. A més es col·loca de manera perpendicular a la zona portuària donant certa transparència cap els molls. En el nou teixit urbà s’hi trobaran blocs nous i existents que s’entrecreuaran per mitjà de recorreguts paisatgístics. Els nous edificis estan vinculats de forma paral·lela i consten de cobertes amb seccions inclinades tipus “dent de serra” industrial obertes cap al nord i on es recolzen panells fotovoltaics en el costat sud.

Els dos blocs d’apartaments que es conformen són paral·lels a un jardí d’atri cobert compartit. Cada bloc te 10 metres de profunditat i es col·loquen un davant de l’altre deixant 15,50 metres de distancia entre ells. Aquesta col·locació permet crear una àrea compartida que conté l’aparcament a nivell del terra i els jardins compartits en el primer pis que donen l’accés a cada habitatge.

Els accessos i  l’atri cobert.

S’accedeix directament per la zona jardí. Tenim 4 vestíbuls que serveixen com a entrada al edifici. El atri no només fa d’espai col·lectiu sinó que es una part molt important del confort de tot l’edifici. Es tracta d’una part tancada que es ventila de forma natural. A l’estiu durant el dia el calor es evacuat per grans obertures situades als extrems, mentre que a la nit  continua sent ventilat amb l’aire que es beneficia dels acumuladors tèrmics de la terra i dels edificis. A l’hivern la ventilació es limita a l’espai central per tal d’acumular el sol capturat per la part de la coberta orientada a sud. De la mateixa manera la llum que entra a través dels extrems de l’edifici permet que parets i terres s’escalfin. Així, sobte un espai de clima interior bo que s’utilitzarà per ventilar els habitatges reduint les necessitats de calefacció. Això també fa possible la reducció d’aïllament tèrmic en les parets del jardí.

Untitled-1

Tipus d’habitatge

habi tipo 1

Tipus 1

habit tipo 2

Tipus 2

habi tipo 3

Tipus 3

habi tipo 4

Tipus 4

habi tipo 5

Tipus 5

Habitatge col·lectiu, ETSAB

Anna Niubò

Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s