AM SCHWARZPARK, MILLER & MARANTA

Miller & Maranta aconsegueixen en aquest projecte crear un esquelet constructiu totalment envidriat. On pilars i forjats articularan la façana de manera rigorosa al llarg de tot l’edifici.
4. TOT

L’edifici, finalitzat l’any 2004, es troba  al sud del Schwarz Park de la ciutat de Basilea, Suïssa.  La façana de ciment fosc abasta tot un volum transparent. Aquesta gran quantitat de vidre, d’alçada completa, en alguns punts com les galeries es desenganxa del pla de façana endinsant-se cap a l’interior de l’habitatge. Aquesta unió exterior-interior que està present en tot el projecte es veu accentuada no només per la materialitat sinó per la projecció del parc, arbres, fulles, llums… en els vidres a causa de les reflexions que es creen.

5. EMPLAÇAMENT       2.VEGETACIÓ REFLEX

Els accessos principals de l’edifici connecten el carrer amb el parc, donant continuïtat. Pel que fa a l’accés vertical consisteix en un parell de forats d’escala intencionadament posicionats i ascensors que condueixen a dos pisos per planta. Són dos accessos de forma característica i que consten de llum natural al llarg de tot el seu recorregut.

60b365bb8c32be3b2cd82a06c792fa7f

7.SECCIÓ

Els apartaments són espaiosos i els vidres d’altura completa connecten els interiors amb els parcs exteriors. Pel que fa a les característiques de l’habitatge en si mateix; les unitats petites tenen menjadors continus oberts a l’est i l’oest que connecten amb la cuina i la galeria. Els apartaments més grans, encarats a nord i sud estan es troben als extrems de l’edifici obtenint espais habitables que reben llum natural dels tres costats.  Així doncs es tracta d’un edifici que aconsegueix ventilació i il·luminació natural a totes les estances de cada habitatge ja sigui per façana o per nuclis d’escala.

6. GALERIAS PLANTAPLANTA HABITATGE

Pel que fa a l’espai exterior, les galeries adjacents al menjador i cuina dels apartaments grans, crearan cert “alleugeriment a les cantonades del bloc. Per tant, no només hi ha relació amb l’exterior en planta baixa sinó que en conjunt, tot el volum de l’edifci aconsegueix formar part del parc que l’envolta, mitjançant perforacions o transparències.

3. GALERRIA   8. final

Anna Niubò Bermejo

Habitatge col·lectiu, ETSAB

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s