BURRIWEG ZÜRICH

Arquitecte: FRANK ZIERAU

APARTAMENTS

El complex consta de 86 unitats, en la qual:

       42 unitats són de 5,5 habitacions, 130m quadrats.

       44 unitats són de 4,5 habitacions, 110m quadrats.

3

VOLUMS DE CONSTRUCCIÓ

Són residències paral·leles amb pèrgoles, orientades nord-sud. Consten de quatre plantes sobre rasant i una planta per sota (profunditat 10m).

En les dues primeres plantes hi hauria un apartament i en les dues superior un altre.

4

ACCÉS

Tenim un accés extern als dos apartaments tant el superior com l’interior i sempre es de manera externa. Un apartament s’entra directament mentre que l’altre es fa mitjançant unes escales.

5

ESPAI INTERIOR

Es un conjunt de fileres de cases apilades, en que la seva planta està basada en simetria de mirall, amb espai a l’aire lliure, amb el traster, la torre pèrgola i les escales exteriors. Aquests blocs donen espais exteriors amb diferents zones.

Cada apartament té la seva pròpia “pèrgola”, i aquestes juguen un paper especial emfatitzant.

Per un cantó de l’habitatge s’accedeix a l’interior i en canvi per l’altre dóna a la terrassa, i això es va alternant de cantó en cada casa.

6

Primer apartament (Planta baixa, Planta 1)

fdg

Segon apartament (Planta 2, Planta 3)

La part baixa del primer apartament de 110m quadrats, s’accedeix directament des de l’exterior, trobant el bany, seguidament trobem un espai en diagonal que ens connecta dos espais i per últim la cuina. Després pujant al pis superior trobaríem tres habitacions més el quarto de bany.

En el segon apartament de 130m quadrats accedim a ell mitjançant unes escales des de l’exterior i on la planta està composta per un espai en diagonal que ens connecta dos espais, la cuina, el bany i una habitació. I accedint a la part superior de l’apartament arribem en una zona  on comunica a tres habitacions més el quarto de bany.

ESPAI EXTERIOR

La part més important dels apartaments són les terrasses, “pèrgoles”, “sales verdes”, separat dels edificis i que s’apilen. Són àrees a l’aire lliure, comunes entre els edificis de lloses residencials.

Juntament amb l’entrada i sortida als edificis, les pèrgoles estableixen el microclima espacila entre els apartaments. Cada apartament té uns sala de jardí i la grandària i els materials es deixen oberts per a una varietat d’usos. Les parets són translúcides amb elements enreixats que ofereixen una privacitat adequada per al lloc, amb una finestra gran que dóna al sud i una vista de totes les parts restringides pels elements de fusta voluminosos.

8

9

Judit Costa Suriñach

Habitatge Col·lectiu, ETSAB

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s