HABITATGES PER A GENT GRAN A BREDA (HOLANDA)

hab003 - copia (2)

Situació: Chassé Terrain, Breda, NL

Arquitecte: OMA

 

Es tracta d’una illa residencial semioberta dedicada a l’habitatge per a gent gran que busca un espai més reduït un cop s’han independitzat els fills. És una illa relativament gran (65x75m) localitzada al centre d’un ampli terreny lliure proper al centre històric de Breda.

situació

El projecte presenta una densitat relativament elevada ja que en 0.44ha distribueix un total de 144 habitatges. L’alçada del conjunt oscil.la entre la PB+2 de la cantonada oest i la PB+8 de les cantonades nord, est i sud Com hem dit es tracta d’habitatges reduïts, majoritàriament d’entre 50 i 60m2  amb 2 dormitoris.

llegenda P0 copy

 

Ptipus copy

Pultima copy

Els habitatges es distribueixen al voltant d’un pati interior. Aquest pati contribueix a aportar una idea de comunitat adequada a aquest sector de la societat que ja no viu amb la pròpia familia tot fomentant la relació entre veïns.

S’accedeix des de tres punts, dos a sud i est, més estrets i per tota la planta baixa del costat nord-oest, orientat cap al centre històric de la ciutat. Ja a l’interior del pati i propers als accessos es troben tres nuclis verticals que dónen accés a les passarel.les disposades perimetralment. Aquestes es disposen generalment a la part interior de l’illa excepte pel costat nord-est que discorre per l’exterior.

hab004 - copia

Entrada pel costat nord

Tot i tenir unes característiques semblants els habitatges presenten tres tipus de disposicions diferents. A aquestes s’afegeixen alguns habitatges específics (en taronja en els plànols) per resoldre cantonades i el contacte amb els nuclis verticals. En general presenten una entrada des de les passarel.les al costat de la qual se sol ubicar un dormitori (amb finestra oberta sobre la passarel.la). Els serveis són les peces que més varien. En alguns casos es disposen com una franja longitudinal entre les dues façanes mentre que d’altres presenten una franja transversal al centre de l’habitatge. En tots els casos es disposa d’una cuina semi-oberta. L’altre extrem de l’espai és ocupat per l’altre dormitori i una sala d’estar/menjador. Entre aquests dos espais hi ha un tancament correder més gran que dóna la possibilitat d’unir els dos espais o crear un estudi.

viv1hab copy

Vivenda tipus 1

viv2hab copy

vivenda tipus 2

viv gran 2hab copy

vivenda tipus 3

 

Joan Puigferrer i Masó

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s