QUINA ÉS LA POSICIÓ ÒPTIMA D’UN NUCLI VERTICAL D’ACCÉS EN UNA CANTONADA NO – ORTOGONAL D’EDIFICI D’HABITATGES?

portada

L’objectiu principal del treball es basa en definir quina és la MILLOR POSICIÓ DEL NUCLI D’ESCALES EN UNA CANTONADA NO-ORTOGONAL d’un bloc de vivendes.

Untitled-2

El procés dut a terme ha consistit en analitzar 5 EXEMPLES de blocs no-rectangulars de MESURES ESTÀN-DARDS, entre 12 i 15 metres damplada. Cada bloc té el nucli situat en una posició diferent i per tant la distribució del habitatges canvia i les característiques dels nuclis varien en cada cas.

Principalment la comparació dels exemples es centra en l’ANÀLISI DE LA VENTILACIÓ DEL NUCLI, de la CIRCULACIÓ GENERADA i de la QUANTITAT DE VIVENDES A LES QUE SERVEIX. No obstant, també és tenen en compte factors com la SOLUCIÓ GEOMÈTRICA DE LA CANTONADA (si les vivendes adopten o no formes extranyes) i la ORIENTACIÓ SOLAR dels habitatges.

EXEMPLES ESTUDIATS:

– Nucli central                               – Nucli en cantonada interior (amb passera   perimetral)   – Nucli entre pisos                        – Nucli en cantonada exterior                                                  – Nucli en cantonada interior

lamina2

lamina3

 lamina1

lamina4lamina5

Per tal d’obtenir una visió global s’ha dut a terme una COMPARACIÓ dels exemples:

lamina6

CONCLUSIÓ: QUINA ÉS LA POSICIÓ ÒPTIMA D’UN NUCLI EN UNA CANTONADA NO – ORTOGONAL?

Un cop feta la comparació dels 5 casos possibles es pot concloure que l’accés situat en cantonada interior és la millor solució possible:

Untitled-1

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, habitatge i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a QUINA ÉS LA POSICIÓ ÒPTIMA D’UN NUCLI VERTICAL D’ACCÉS EN UNA CANTONADA NO – ORTOGONAL D’EDIFICI D’HABITATGES?

  1. Retroenllaç: CONTROVERSIA SOBRE L’ACCÉS. La passera. | habitatge col·lectiu / collective housing / vivienda colectiva / logement colectif

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s