ESPAIS COL·LECTIUS A TORRES D’HABITATGE

La tipologia de torre es caracteritza bàsicament per la seva verticalitat. Aquesta característica li atorga unes qualitats, així com li dificulta certs aspectes. En el cas que estudiem, els espais comuns i col·lectius, en aquesta tipologia són especialment complicats, ja que el marge de flexibilitat en els espais construits és molt reduït. Tot i que hi ha alguns mecanismes que ho faciliten, s’expliquen a continuació.
El propòsit d’aquesta recerca és, per una banda, veure quins espais o mecanismes apareixen amb més naturalitat a les torres per a solucionar els espais comuns. Per una altra banda, trobar exemples que aconsegueixen resoldre aquells mecanismes més complexos.

12 13 14 15

Conclusió

diapo

Tal i com haviem previst, hi ha més facilitat en resoldre espais comuns en els elements de la torre en conacte amb el sòl, com els espais públics que alliberen, als basaments, i a les plantes baixes, com a llocs d’accés… En canvi és més complicat obtenir espais comuns tancats en plantes elevades, o espais útils a les terrasses.
Tot i així, hi ha edificis que amb una mica més de complexitat d’usos, de forma, o d’estrcutura aconsegueixen espais més singulars o característics, a més a més de treballar amb la planta tipus de la tipología, on normalment els habitatges es resolen facilment

Espais Comuns i col·lectius en torres d’habitatge

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s