IJBURG, BLOK 65b

The Netherlands, 2010. Moriko Kira.

Diapositiva 1A diferència de l’illa tancada que domina el paisatge urbà d’Ijburg (Amsterdam), el Bloc 65b proposa un disseny de volums oberts que permeten el contacte directe entre el carrer i el jardí comunitari interior.

Diapositiva 1

La densitat del conjunt és de 109 habitatges/ha o l’equivalent a 305 habitants/ha. Està format per 23 apartaments, 2 habitatges i 1 àtic, a més dels jardins interiors i un port per a quatre embarcacions petites.

Diapositiva 1Diapositiva 1

Diapositiva 1 Diapositiva 1 Diapositiva 1 Diapositiva 1 Diapositiva 1Tots els accessos als apartaments a partir de planta primera es resolen a través d’un únic nucli vertical amb passeres que s’eixamplen en alguns punts per generar terrasses per als veïns, a excepció dels dos habitatges dúplex del conjunt als quals només s’hi accedeix des del pati interior del bloc en planta baixa.

Diapositiva 1

Aquestes passarel•les s’encarreguen de marcar els límits de la parcel•la, deixant veure els forjats de l’edifici per un canvi de materials en façana. Les passarel•les passen a ser unes cintes blanques que delimiten l’edifici i li proporcionen unitat, fan que es llegeixi com un únic volum.

Diapositiva 1 Diapositiva 1

L’estructura del bloc 65b i les diverses terrasses fan possible una combinació entre la densitat urbana i l’obertura cap a la ciutat i el paisatge. La tensió entre la visibilitat i la intimitat juga un paper molt important en aquest conjunt d’habitatges.

Diapositiva 1
El disseny dels habitatges permet als residents de gaudir de màxima privacitat a l’aconseguir que tres o les quatre de les parets siguin exteriors, semblant així un habitatge unifamiliar. D’aquesta manera s’aconsegueixen habitatges de planta diferenciada amb els seus propis punts de vista, únics, i els seus espais a l’aire lliure.

Diapositiva 1

 

Enllaç a PDF amb les imatges del post: Ijburg Blok

Irene Rodríguez Jorge

Aquesta entrada s'ha publicat en habitatge i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari