DISPOSICIÓ DELS NUCLIS DE SERVEI I LA SEVA RELACIÓ AMB LA DISTRIBUCIÓ DE L’HABITATGE

Aquest exercici pretén estudiar com s’ha d’entendre el nucli o nuclis de serveis, peces que contenen les parts humides de l’habitatge, ja siguin cuines, banys, espais de rentador o emmagatzematge, per assimilar-ho com una peça integradora o desintegradora dels espais habitats. La tendència és atribuir aquesta funció al corredor o passadís, per això, el que es vol mostrar aquí és la importància d’aquestes peces immòbils i inflexibles i com la seva implantació dins l’habitatge és clau per un bon funcionament i una bona mobilitat dins d’aquest.

A través de l’anàlisi de tipologies d’habitatges i sota una prèvia classificació formal, es vol fer veure com a partir d’uns espais “no flexibles” es poden distribuir i generar espais flexibles que es relacionen de diferents maneres respecte el nucli humit. Hem d’entendre que el nucli de serveis fa de peça integradora o separativa de les altres peces de l’habitatge. Així doncs, s’intentar mostrar que aquests nuclis són capaços de col·locar-se en punts estratègics de l’habitatge per buscar recorreguts, transparències, visions, continuïtat d’espais, etcètera que milloren la qualitat arquitectònica i funcional d’aquests, com també milloren els recorreguts i el funcionament de les instal·lacions i xarxes de submnistraments de serveis.

NUCLIS HUMITS I ESPAIS INTERIORS – Elena Justo i Massot

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, baños, habitatge i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s