COMPLEX VILAMARINA_Viladecans, Barcelona_Batlle i Roig

img blog

El projecte pretén interpretar la riera com un corredor natural de connexió entre el parc agrícola i la montanya. A l’Oest del parc es situa el complex Vilamarina, entre els carrers Germans Gabrielistes i la Carretera de la Vila. Contra actuacions similars, Batlle i Roig busquen una alta densitat. Crear un element de referència que uneixi el nucli de Viladecans amb l’estació de ferrocarril.

El sòcol prismàtic de tres plantes ocupa la totalitat del solar. Tota la planta Baixa és comercial amb soterrani per aparcament. Els accessos al centre comercial es produeixen pels extrems, de manera que pugui ser un carrer interior unint el nucli de la ciutat. Les entrades a les vivendes es produeixen totes pel C/Germans Gabrielistes.

Es construeixen 320 vivendes distribuides en 10 torres idèntiques de 12 plantes cadascuna, unides entre elles en P1 i P2 per vivendes en duplex, situades sobre el centre comercial.

Les torres tenen 3 vivendes per replà, orientades a E-O prioritzant vistes al parc de la riera i el parc agrari envés d’orientació sud. Trobem dos pisos simètrics de 110m2 i un més petit de 60m2, les zones d’estar orientades a est al parc de la riera i les habitacions mirant a oest. Cuines i banys donen als testers de les torres. Les instal.lacions s’acumulen a les zones de circulació i es distribueixen de forma molt disciplinada. Es perd el mínim espai possible en espais de circulació i es busca l’economia de medis per abaratir costos. S’accedeix als dúplex per una passera exterior protegida pel pis superior dels dúplex. Al igual que als pisos simplex, les zones d’estar s’orienten a est amb vistes al parc i es deixen les habitacions a oest.

Marc Rodríguez Morer Complex Vilamarina

Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, habitatge i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s