NORDLYSET – Illa d’Habitatges a Copenhaguen_C.F.Möller

MOLLER DISTRICTE

Nordlyset és una illa de sis altures que formen un volum en un districte d’alta densitat i  nova construcció a Copenhaguen.

En aquest edifici pren molta importància el pati interior d’illa. Aquest es contempla des de tots els habitatges i nuclis de comunicació vertical, a més s’ha enjardinat entenent l’espai central comunitari com una zona verda i fèrtil, fugint del gris i el formigó que porta l’entorn tant industrial del barri. El pati, a més, serveix d’accès als nuclis de comunicació vertical i a les vivendes en planta baixa. D’aquesta manera és un espai comunitari amb un ús molt important, ja que tots els veïns el viuen i travessen.

La forma de l’edifici està dissenyada per assegurar que els habitatges que donen a oest i al pati interior d’illa tinguin el major aprofitament de llum solar. L’edifici té grans obertures en façana que, juntament amb el gir que pren el volum (trencament volumètric), fa que es garanteixi a l’edifici la millor il·luminació i vistes al moll des de tots els apartaments.

En aquest document es mostra gràficament les característiques volumètriques i formals de l’illa, la tipologia i estratègia organitzativa dels seus habitatges i la formació de la composició de la façana.

Elena Justo Massot – 20121209 HABITATGES A COPENAHGUEN_MOLLER

Aquesta entrada s'ha publicat en arquitectura, habitatge i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s