SANAA. 9 conceptes per repensar l’habitatge en base a un pati i nou vivendes

9 cases 1 patiEl treball de Curs de l’assignatura ha constat en analitzar el projecte d’apartaments a Okurayama. Veure  com a partir dels seus primers esbossos i proves, partint de tipologies bàsiques, construeixen un tipus híbrid que en base a un element constructiu, el mur, i la forma, són capaços de posar en dubte la manera de concebir l’habitatge col.lectiu tan en un sentit urbanístic, de relació buit/ple, en el sentit d’agregació de les unitats de vivenda, i la pròpia concepció de l’organització interior d’aquestes.

L’objecte d’aquest treball no s’ha volgut quedar en un anàlisi d’aquest cas (que per altra banda ha trobat un fil interessant al relacionar aquestes vivendes amb els estudis de cases pati de Mies, i també amb els primers projectes de vivenda amb pati d’Utzon).  Sinó que ha buscat  extreure’n 9 reflexions  per a plantejar a la persona que s’enfronta a un projecte d’habitatge col.lectiu,  i que com a relfexions prèvies porten a un a pensar que un habitatge  diferent al que un procés projectual canònic és possible, amb els seus pros i contres).

Aquestes reflexions busquen ser quelcom aliè al pròpi projecte, al lloc,… unes nocions per prevenir de la repetició de tics i vicis adquirits de la nostra cultura arquitectònica. Aquest fet el que ens permet, és que aquests punts que el treball tracta, per tant, siguin aplicables a le vivendes a Okurayama, obviament, però també a les vivendes de les nostres làtituds, poden portar a solucions interessants com és el cas d’aquestes 9 vivendes i 1 pati a la plaça la Concòrdia.

Nou conceptes sobre l’habitage

 

Àngel Solanellas Terés

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s